HOZO

Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht

HOZO is een actieve organisatie. Wij organiseren veel voor onze cliënten, medewerkers en mensen die geïnteresseerd zijn in werken of leren in de zorg. Hieronder vindt u een aantal nieuwsberichten.

De Hillegomse zorgorganisatie HOZO zoekt jou!

Kom naar onze herfst smoothie party en ontdek de mogelijkheden in de zorg.

HILLEGOM – Op vrijdag 6 oktober van 15:00 tot 18:00 uur organiseert HOZO een herfst smoothie party in Bloemswaard. Deze inloopbijeenkomst is speciaal voor mensen die willen werken of leren in de zorg. Dus ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Kom vrijblijvend langs om kennis te maken met ons en de organisatie. We zijn op zoek naar gemotiveerde collega’s die onze passie voor zorg delen. We bieden een uitdagende en stimulerende werkomgeving met veel ruimte voor persoonlijke groei.

 

Haal je diploma bij HOZO
Bij HOZO bieden we een reguliere BBL-opleiding tot verzorgende IG of verpleegkundige. We werken met leerafdelingen zodat je je als leerling in een veilige en uitdagende omgeving optimaal kan ontwikkelen. Natuurlijk betalen wij de opleidingskosten.

Daarnaast leiden we leerlingen op tot helpende en basisverzorgende aan de hand van mbo-certificaten. Dit zijn korte opleidingen, zodat jij binnen enkele maanden het certificaat in handen hebt. Dit doen we samen met Menskracht, onderdeel van ROC Mondriaan. Hierbij is het mogelijk om ieder kwartaal te starten op de leslocatie in Leiden. Je hebt dan, net zoals bij de reguliere BBL-opleiding, één dag in de week school. Wil jij geld verdienen en jezelf ontwikkelen? Kom dan werken en leren bij HOZO!

Werken in de zorg
Als je op zoek bent naar een baan waarin je echt het verschil kunt maken, dan is werken in de zorg bij HOZO iets voor jou. HOZO biedt diverse carrièremogelijkheden, waaronder zorgfuncties, kok, leercoach en planner. We zijn op zoek naar nieuwe collega’s die ons team willen versterken en we bieden een veilige werk- en leeromgeving voor iedereen. Onze arbeidsvoorwaarden zijn aantrekkelijk en omvatten het Fit & Fun-pakket, gericht op vitaliteit en welzijn. Vergroot je werkplezier bij HOZO en kom werken in een gezellig team. Sluit je aan en ontdek hoe goed jij en jouw carrière in de zorg bij HOZO past. Leer, ontwikkel en maak verschil.

Review medewerker
‘Bij HOZO kun je werken en leren op jouw eigen manier en snelheid. Je krijgt volledig de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Of je nu kiest voor een BBL-opleiding of snel certificaten behaalt, jouw leermogelijkheden zijn hier grenzeloos. Ook zonder voorafgaande ervaring of een zorgdiploma op zak, kan je bij HOZO direct aan de slag.’

Herfst smoothie party
Op vrijdag 6 oktober kunnen geïnteresseerden tussen 15:00 uur en 18:00 uur tijdens de herfst smoothie party op een informele manier kennis maken met HOZO in Bloemswaard. Ook zonder ervaring of diploma in de zorg ben je van harte welkom. We hebben namelijk diverse opleidingsmogelijkheden. Heb je interesse in werken of leren bij HOZO? Kom gerust binnenlopen tijdens de herfst smoothie party in Bloemswaard. Onze medewerkers vertellen graag over alle mogelijkheden.

HOZO zoekt jou! Kom naar onze mocktail party en ontdek de mogelijkheden binnen de thuiszorg.

Op vrijdag 25 augustus organiseert HOZO een mocktail party in Parkwijk. Deze wervingsbijeenkomst is speciaal voor mensen die willen werken of leren in de thuiszorg. We zijn op zoek naar gemotiveerde medewerkers die onze passie voor zorg delen. We bieden een uitdagende en afwisselende werkomgeving met veel ruimte voor persoonlijke groei.

 

Werken in de thuiszorg
Als thuiszorgmedewerker bij HOZO ben je verantwoordelijk voor het verlenen van zorg en ondersteuning aan ouderen die thuis wonen in Hillegom. Je helpt hen met dagelijkse taken zoals aankleden, wassen, eten, en je biedt gezelschap en begeleiding. Daarnaast zoeken we medewerkers die de ouderen willen ondersteunen bij huishoudelijke taken. Ook studenten die een opleiding in de zorg volgen, zijn bij HOZO van harte welkom om ervaring op te doen.

Op vrijdag 25 augustus kunnen geïnteresseerden tussen 16:00 uur tot 19:00 uur op de mocktail party op een informele manier kennis maken met HOZO in Parkwijk. Onze medewerkers vertellen graag over alle mogelijkheden over werken en leren binnen de zorgorganisatie. Ook zonder ervaring of diploma in de zorg ben je van harte welkom. We hebben namelijk diverse opleidingsmogelijkheden.

Voordelen thuiszorg
In de thuiszorg biedt HOZO passende werktijden. Zo kunnen werktijden aangepast worden aan jouw schoolrooster of het schoolrooster van jouw kind. Ook is het mogelijk om 8 uursdiensten te draaien. Zo kun je werk en privé goed combineren. Bij HOZO bieden we onze medewerkers de mogelijkheid om te leren en ontwikkelen. Wij bieden opleidingen voor alle zorgberoepen, van helpende en verzorgende IG tot en met Wijkverpleegkundige (HBO-V). Daarna kun je je verder specialiseren, bijvoorbeeld in de gerontopsychiatrie of in de palliatieve zorg.

Review medewerker
‘Het leuke aan werken in de thuiszorg is dat je echt een verschil maakt in het leven van de ouderen. Ze waarderen je enorm. Je bouwt een band op met je cliënten en hun families en je ziet direct de impact van je werk. Bovendien werk je zelfstandig en heb je veel vrijheid om je eigen tijd in te delen.’

Kom ook werken bij HOZO
Als je op zoek bent naar een baan waarin je echt het verschil kunt maken, dan is werken in de thuiszorg bij HOZO iets voor jou. We zijn op zoek naar nieuwe medewerkers die ons team willen versterken en we bieden een veilige werk- en leeromgeving voor iedereen. Daarnaast hebben we uitstekende arbeidsvoorwaarden. Heb je interesse in werken in de thuiszorg? Kom gerust binnenlopen tijdens de mocktail party in Parkwijk. We vertellen je graag over de mogelijkheden.

Onze medewerkers kunnen sporten bij sportschool ProGym in Hillegom

Vanaf mei 2023 bieden wij alle medewerkers een Fit en Fun pakket aan. Hierbij is het ook een optie om te sporten bij ProGym in Hillegom met een HOZO-sportabonnement. 

 

Wij vinden vitaliteit erg belangrijk. Daar sluit dit abonnement goed bij aan. De medewerkers krijgen korting op fitness en groepslessen. Daarnaast krijgen medewerkers trainingsondersteuning bij ProGym. HOZO betaalt de helft van het abonnementsbedrag. Hiermee hoopt HOZO medewerkers te stimuleren om fit te blijven en gezellig met collega’s te gaan sporten. 

We zijn blij met deze samenwerking tussen ProGym en HOZO. Fijn dat dit mogelijk is. Wil jij nou ook sporten met je HOZO-collega’s? Kom werken bij HOZO!

Meelopen in de zorg

Wil je leerlingen nieuwsgierig maken naar een werkplek in de zorg en welke studie ze daarvoor moeten volgen? Dan is de snuffelstage dag van het Fioretticollege in Lisse een uitgelezen kans!

 

Eind mei liep Sanne met Margonda, onze manager zorg in de wijk, mee om bij HOZO te zien wat het vak van zorgmanager nu eigenlijk inhoudt. En passant heeft ze ook een kijkje genomen op de afdelingen, bij de planning en een gesprek gehad met de communicatie medewerker.

Een leuke dag voor Sanne en voor ons, want door haar enthousiasme mag ze bij ons komen werken als huiskamer begeleider. Met dank aan haar decaan Dennis van Wieringen voor de organisatie. Volgend jaar staat de deur weer open voor leerlingen van het Fioretti. 

De verplichte aanwezigheidsfoto is een mooi beeld geworden waarop te zien is dat een snuffelstage dag ook gezellig kan zijn. 

WSV Hillegom: intensieve samenwerking in uw wijk

U kunt in uw wijk terecht bij zorgverleners zoals de huisarts, apotheek, fysiotherapeut en diëtist. Als wij als zorgverlener elkaars deskundigheid kennen, kunnen wij sneller en beter doorverwijzen.

Wijksamenwerkingsverband Hillegom helpt zorgverleners goed en blijvend met elkaar samen te werken. Zo gaat de kwaliteit van de zorg omhoog.

Op de website van WSV Hillegom vindt u allerlei informatie voor inwoners; o.a. alle deelnemende praktijken, informatie over zorgprogramma’s (zoals COPD en diabetes) en links naar activiteiten. 

Kijk op www.wsvhillegom.nl

Alzheimer café

De derde dinsdag van de maand, dinsdag 21 februari is er een Alzheimer Café Bollenstreek in de grote zaal van Bloemswaard, Garbialaan 3, 2182 LA Hillegom, van 19:30 tot 21:30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is altijd gratis inclusief koffie en thee. Wij houden uiteraard rekening met eventuele coronamaatregelen! Vooraf aanmeldzen mag, maar hoeft niet. Wel geldt: vol is vol. Aanmelden liefst per Email: acbollenstreek@gmail.com en anders WhatsApp of inspreken telefoon: 06 23 28 12 33. U wordt van harte uitgenodigd door de werkgroep Alzheimer Café Bollenstreek.

 

Het Alzheimer Café Bollenstreek is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met een vorm van dementie, hun naasten en overige belangstellenden. Een fijne ontmoetingsplek voor tips en informatie over (omgaan met) dementie; Waar je antwoord krijgt op vragen, ervaringen uitwisselt met lotgenoten en ruimte hebt voor sociaal contact.

Het gespreksonderwerp deze keer is: Na de diagnose dementie.

Er verandert nogal wat nadat de diagnose dementie is gesteld. Los van de verwerking van je eerste eigen gevoelens krijg je te maken met reacties uit jouw omgeving. We gaan vanavond in gesprek met een ervaringsdeskundige, waarvan de partner met dementie inmiddels is overleden. We praten over de onzekerheden waar je mee te maken krijgt na de diagnose. Wat betekent het voor de verdere toekomst; aan wie ga je het vertellen of niet!? Hoe gaat het met verder met jou en je partner, je gezin, familie en vrienden? Bij wie kun je terecht voor verdere ondersteuning?

Er is altijd ruimte om uw eigen ervaringen en vragen te delen zodat iedereen na afloop met nieuwe informatie en ideeën naar huis gaat.

Zuid-Holland Noord komt met regiovisie als antwoord op code rood

HOZO is onderdeel van AVANT: de samenwerkende ouderenzorgorganisaties in de regio Zuid Holland Noord. In goede samenwerking met het zorgkantoor Zorg en Zekerheid werken ze al jaren samen aan toekomstbestendige ouderenzorg. Samen presenteren zij hun visie om de ouderenzorg regionaal te organiseren. 

In 2040 ruim 4000 plekken tekort in Zuid-Holland Noord
Er is nog steeds een groot tekort aan thuis- en verpleegzorg. Als we uitgaan van het krappe aantal verpleegzorgplekken verwachten Avant en Zorg en Zekerheid in 2025 een tekort van bijna 1000 plekken. Dit loopt op tot een tekort van bijna 4300 plekken in 2040 in de regio Zuid-Holland Noord. Het gaat om plaatsen in verpleeghuizen, maar ook om plekken met intensieve zorg die in de thuissituatie worden georganiseerd.

De zorgorganisaties binnen Avant en Zorg en Zekerheid werken al jaren samen. Vorig jaar hebben wij samen met collega organisaties en stakeholders (gemeenten, woningcorporaties en welzijnsorganisaties) in de regio ook een Wonen en Zorg overeenkomst gesloten. Samen willen wij ervoor zorgen dat ouderen nu en in de toekomst in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen, ook wanneer zij zorg of hulp nodig hebben.

Regiovisie
Met de regiovisie is Zuid-Holland Noord een van de eerste regio’s die concrete afspraken maakt om de belangrijkste regionale zorgopgaven aan te pakken. Zo komt er bijvoorbeeld een gezamenlijke agenda voor de arbeidsmarkt. Deze regiovisie wordt mede ondersteund door het Ouderenberaad, woningcorporaties en gemeenten. 

Interview
Vorige week 25 januari verscheen een interview met onder andere Marieke Timmer van Zorg en Zekerheid over de regiovisie in het Leidsch Dagblad: Het wordt steeds moeilijker om binnen te komen, weten de bestuurders van ouderenorganisatie Marente, HOZO en het zorgkantoor Zorg en Zekerheid in Zuid-Holland Noord. Een jaar na het uitroepen van code rood in de ouderenzorg, bedachten ze samen met andere organisaties in de ouderenzorg een aantal oplossingen met misschien wel de belangrijkste: iedereen is aan zet. Lees het hele artikel in het Leidsch Dagblad.

* In Avant werken de volgende regionale zorgorganisaties samen: ActiVite, Alrijne Zorggroep, dsv|verzorgd leven, Groot Hoogwaak, HOZO, Libertas Leiden, Marente , Roomburgh, Topaz en Wijdezorg.

Kom naar de inloopbijeenkomsten over werken en leren bij HOZO

HILLEGOM – Op zaterdag 11 februari en woensdag 15 februari organiseren we inloopbijeenkomsten in locatie Bloemswaard. Deze bijeenkomsten zijn speciaal voor mensen die willen werken of leren in de zorg, toe zijn aan een nieuwe uitdaging of zich als vrijwilliger willen inzetten voor ouderen in Hillegom. 

Kom werken bij Zorg Thuis Plus
We zijn gestart met het leveren van volledig pakket thuis (VPT) onder de naam Zorg Thuis Plus. Hiermee kan de cliënt langer thuis blijven wonen, omdat er naast zorg ook ruimte en aandacht is voor het welzijn van de cliënt. Heb je interesse in werken bij Zorg Thuis Plus? Kom gerust bij HOZO binnenlopen tijdens de inloopbijeenkomsten in Bloemswaard. We vertellen je graag meer. 

Haal je diploma bij HOZO
Op zaterdag 11 februari kunnen geïnteresseerden tussen 10:00 uur en 12:00 uur op een informele manier kennis maken met HOZO in Bloemwaard. Op woensdag 15 februari is dit van 19:00 uur tot 20:30 uur. Onze medewerkers vertellen graag over alle mogelijkheden over werken, leren en vrijwilligerswerk bij de zorgorganisatie. Ook zonder ervaring of diploma in de zorg ben je van harte welkom. We hebben namelijk diverse opleidingsmogelijkheden.

In april gaan we starten met een versnelde, interne opleiding in drie stappen tot verzorgende IG. Er is één lesdag in de week bij HOZO zelf. Je hoeft dus niet naar een externe locatie. Ook bieden we de reguliere BBL-opleiding tot verzorgende IG. We werken met leerafdelingen zodat je je als leerling in een veilige en uitdagende omgeving optimaal kan ontwikkelen. Natuurlijk betalen wij de opleidingskosten.

Heb jij de ambitie om door te leren tot verzorgende IG én wil je doorstromen naar de thuiszorg? Dan ben je een interessante kandidaat voor deze interne opleiding.

Word ook vrijwilliger bij HOZO
Binnen onze organisatie nemen vrijwilligers een belangrijke plek in. Zij ondersteunen onze medewerkers en bieden onze cliënten net dat beetje extra. Stuk voor stuk mensen die zich met hart en ziel inzetten op verschillende plekken binnen onze organisatie. Op zoek naar zinvol en leuk vrijwilligerswerk? Wij hebben diverse uitdagende en afwisselende functies voor vrijwilligers. We vertellen hier graag meer over bij onze inloopbijeenkomsten.

HOZO Woonzorgcentra & Zorg Thuis
Locatie: Bloemswaard, Garbialaan 3, 2182 LA Hillegom
Tel: 0252 576 500
Mail: hr@hozo.nl

Wonen en zorg in Hofstede

HILLEGOM ▪ Tegenover woonzorgcentrum Bloemswaard worden 76 appartementen voor 55-plussers gebouwd. Deze appartementen maken samen met eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen onderdeel uit van de nieuwbouwontwikkeling Elzenhof.

 

De appartementen worden gerealiseerd in twee wooncomplexen en zijn ruim en gericht op de toekomst. Dat betekent dat mensen daar ook kunnen wonen als zij zorg nodig hebben, een rolstoel of rollator gebruiken of gewoon graag goed voorbereid willen zijn op de toekomst. Alle appartementen hebben een eigen balkon. Ook zijn er in de complexen verschillende gemeenschappelijke ruimtes, waar bewoners gezellig met hun buren kunnen samenkomen.

Een van de twee appartementencomplexen, Hofstede, is specifiek bedoeld voor mensen met een zorgvraag en wordt recht tegenover woonzorgcentrum Bloemswaard van zorgorganisatie HOZO gebouwd. HOZO levert zorg en ondersteuning in Hofstede en faciliteert daar allerlei activiteiten en ontmoetingen in de gemeenschappelijke ruimte. De bewoners van Hofstede kunnen ook gebruikmaken van de faciliteiten in Bloemswaard en het aangrenzende dienstencentrum. Zorg en ondersteuning zijn dus altijd dichtbij.

Wat Elzenhof zo bijzonder maakt, is dat het een gemengde, inclusieve wijk wordt voor jong en oud, gezinnen en alleenstaanden en voor mensen met en zonder zorgvraag. Daarnaast is alles in de buurt. Het gezellige centrum van Hillegom is maar vier minuten fietsen of twaalf minuten lopen. In de directe omgeving is een supermarkt, bakker en snackbar. Tegenover Elzenhof ligt woonzorgcentrum Bloemswaard met aangrenzend Dienstencentrum Elsbroek. In het dienstencentrum zijn onder andere Voor ieder 1, een kinderdagverblijf, consultatiebureau, bloedprikdienst, poliklinieken van het Spaarne Gasthuis, kapper, pedicure en fysiotherapeut gevestigd.

Het project wordt gerealiseerd door AM, in nauwe samenwerking met HOZO en de gemeente Hillegom. Als alles volgens planning verloopt, zal het project in het 2024 gereed zijn.

Voor meer informatie: https://www.wonenbijbouwinvest.nl/huuraanbod/156/elzenhof.

Contact*

*Niet bestemd voor Open Eettafel en Avondrestaurant reserveringen. Daarvoor graag bellen naar of langskomen bij de receptie/gastvrouwen.

HOZO | Garbialaan 3 | 2182 LA Hillegom

0252 576 500