HOZO

Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht

HOZO is een actieve organisatie. Wij organiseren veel voor onze cliënten, medewerkers en mensen die geïnteresseerd zijn in werken of leren in de zorg. Hieronder vindt u een aantal nieuwsberichten.

Hoogwaardige en innovatieve huisvesting voor senioren in Elzenhof Hillegom van start

Gebiedsontwikkelaar AM, Gemeente Hillegom, institutionele investeerder Bouwinvest, zorgorganisatie HOZO en bouwer BAM Wonen vierden de start bouw van 76 appartementen in Hillegom. De twee appartementengebouwen Irishof en Hofstede bieden hoogwaardige huisvesting gericht op enerzijds vitale senioren en anderzijds ouderen met een zorgvraag naar het concept Let’s Live van AM. De gebouwen vormen de laatste fase van de totstandkoming van de wijk Elzenhof in Hillegom, een hechte gemeenschap waar zorg en welzijn een belangrijke rol spelen.

Irishof en Hofstede: toekomstgericht en duurzaam wonen voor ouderen

Irishof is bestemd voor vitale senioren en biedt ruimte voor 35 appartementen met groottes die variëren vanaf 63 m2 tot en met 77 m2. De prijzen liggen rond € 1100 per maand, exclusief servicekosten. Deze appartementen zijn ontworpen om zelfstandig wonen te ondersteunen, met voorzieningen die passen bij actieve ouderen.

In Hofstede komen 41 woonzorgappartementen van vergelijkbare grootte en prijs. Bewoners betalen een extra bijdrage voor aanvullende activiteiten en ontmoeting. Deze appartementen zijn gericht op senioren met een zorgvraag. HOZO biedt als preferente zorgaanbieder de benodigde zorg en ondersteuning en creëert ook ruimte voor ontmoeting en activiteiten. “Het is een mooie kans voor HOZO en de nieuwe bewoners om samen met de bewoners van de wijk Elzenhof vorm te geven aan een zorgzame buurt. We zijn betrokken bij een ambitie-overeenkomst met de gemeente en welzijnsorganisaties gericht op wonen, welzijn en zorg, om deze visie in praktijk te brengen”, aldus Daniëlle van Veen, bestuurder HOZO.

De woningen zijn ontworpen met het oog op levensloopbestendigheid en voldoen aan de BENG-eisen. Met warmtebronnen en PV-panelen wordt gestreefd naar een energiezuinige toekomst voor de bewoners en die bijdraagt aan een comfortabele en milieuvriendelijke woonomgeving.

Van visie naar realiteit

De genoemde betrokken partijen hebben nauw samengewerkt om dit ambitieuze project van de grond te krijgen. Hofstede en Irishof gaan bijdragen aan het tekort aan geschikte woningen voor ouderen en bieden tegelijkertijd een veilige en ondersteunende omgeving. Hofstede wordt gerealiseerd naar het concept Let’s Live van AM.

Officieel moment

Donderdag 29 februari zijn in het bijzijn van de betrokken partijen, bewoners en kinderen uit de buurt de eerste palen geslagen. Een symbolische handeling die de betrokkenheid van de hele gemeenschap benadrukt bij het tot stand brengen van deze zorgzame buurt.

Wethouder Jan van Rijn, van de gemeente Hillegom, benadrukt het belang van dit soort bouwprojecten: “In het hele land is sprake van een groot tekort aan geschikte woningen  voor senioren. Wij hopen met deze ontwikkeling ook de doorstroming van senioren aantrekkelijker te maken.” De gemeente faciliteert dergelijke ontwikkelingen en blijft nauw betrokken bij het proces om ervoor te zorgen, dat de belangen van de buurt worden behartigd.

Realisatie van een zorgzame buurt

Martin van Nuland, Directeur Projectontwikkeling bij AM Noordwest, legt uit: “De twee appartementengebouwen voor senioren beantwoorden aan de vraag naar geschikte huisvesting voor vitale senioren en senioren met een zorgvraag. Samen met onze partners willen wij in Elzenhof een buurt realiseren voor mensen die het fijn vinden om samen met anderen te wonen. Onderlinge ontmoeting en samen activiteiten ondernemen staan centraal. De inrichting van het gebied faciliteert dit. Hiermee creëren we een leefomgeving die klaar is voor de toekomst en waar volop aandacht is voor gezondheid, ontspanning en duurzaam wonen.”

Toekomstperspectief

Maya Savelkoul, van het Bouwinvest Healthcare Fund: “Wij investeren namens Nederlandse pensioenfondsen in zorgvastgoed. We zien twee belangrijke uitdagingen in de zorgmarkt: het tekort aan geschikte huisvesting voor senioren en de behoefte woonvormen tussen zelfstandig thuis wonen en het verpleeghuis. In samenwerking met HOZO geven we invulling aan deze tussenvorm. We hopen in de toekomst samen te blijven werken met AM om meer van dit soort projecten te realiseren.” Met de start van de bouw van Hofstede en Irishof komt een zorgzame buurt in Hillegom weer een stap dichterbij. De verwachting is dat de nieuwe bewoners in het najaar van 2025 hun intrek kunnen nemen in deze moderne en gastvrije woonomgeving.

Meer informatie is te vinden op: https://www.hureninhofstede.nl/ en https://hureninirishof.nl/.

Kom naar onze winter choco party en ontdek de mogelijkheden in de zorg

Op woensdag 10 januari van 19:00 tot 21:00 uur en zaterdag 13 januari van 10:00 tot 12:00 uur organiseren wij inloopbijeenkomsten bij locatie Bloemswaard. Deze zijn speciaal voor mensen die meer willen weten over werken en leren in de zorg. Kom vrijblijvend langs om kennis te maken met ons en de organisatie, onder het genot van een kop warme chocolademelk. Start 2024 met een nieuw begin!

Haal je diploma bij HOZO!
Bij HOZO bieden we de BBL-opleiding tot verzorgende IG (mbo 3) of verpleegkundige (mbo 4). We werken met leerafdelingen zodat je je als leerling in een veilige en uitdagende omgeving optimaal kan ontwikkelen. Natuurlijk betalen wij de opleidingskosten.

Wil je jezelf ontwikkelen binnen de zorg, maar wil je graag een korte opleiding volgen? Het is ook mogelijk om te starten met de Zorgexpeditie. We leiden hiermee leerlingen stap voor stap op, van helpende tot verzorgende IG, aan de hand van mbo-certificaten. Dit zijn korte opleidingen, zodat jij binnen enkele maanden het certificaat in handen hebt. Dit doen we samen met Menskracht, onderdeel van ROC Mondriaan. Hierbij is het mogelijk om ieder kwartaal in te stromen. De leslocatie is in Leiden, vlak bij het station. We vertellen je hier graag meer over.

Wil jij geld verdienen en jezelf ontwikkelen? Jouw opleidingsavontuur in de zorg begint bij HOZO!

Werken in de zorg
Als je op zoek bent naar een baan waarin je echt het verschil kunt maken, dan is werken in de zorg iets voor jou. HOZO biedt veel loopbaanmogelijkheden. Heb je geen zorgdiploma? Geen probleem! Je kunt starten in de functie van assistent Zorg en Welzijn, zonder diploma-eis.

Met name bij ons team Zorg Thuis Plus (VPT-zorg) ben je van harte welkom. Dit team gaat de komende jaren verder groeien. Het team Zorg Thuis Plus biedt een compleet zorgpakket bij cliënten thuis. Van medische zorg tot persoonlijke aandacht, waardoor jij als medewerker meer tijd hebt voor het welzijn van de cliënt.

We zijn op zoek naar nieuwe collega’s zich verder willen ontwikkelen. We bieden een veilige werk- en leeromgeving voor iedereen. Onze arbeidsvoorwaarden zijn aantrekkelijk. Zo bieden we het Fit & Fun-pakket aan, gericht op vitaliteit en welzijn. Vergroot je werkplezier en kom werken in een gezellig team. Sluit je aan en ontdek hoe goed jij en jouw carrière in de zorg bij HOZO past. Leer, ontwikkel en maak verschil.

Winter choco party
Op woensdag 10 januari van 19:00 tot 21:00 uur en zaterdag 13 januari van 10:00 tot 12:00 uur kunnen geïnteresseerden tijdens de winter choco party op een informele manier kennis maken met HOZO in Bloemswaard. Ook zonder voorafgaande ervaring of een zorgdiploma op zak, ben je van harte welkom. Heb je interesse in werken of leren bij HOZO? Kom langs en wij denken graag met jou mee.

Kennismaken met projecten regiovisie AVANT

Maandag 27 november kwamen bestuurders, managers en projectleiders samen om kennis op te doen over de verschillende projecten die zijn ontstaan vanuit de regiovisie van AVANTsamenwerkingsverband van tien zorgorganisaties in Zuid-Holland Noord en zorgkantoor Zorg en Zekerheid. Inmiddels zijn er 22 projecten gestart die gaan bijdragen aan het kwalitatief, toegankelijk en betaalbaar houden van de ouderenzorg. Bovendien werd een zeer belangrijke stap gezet in de samenwerking, namelijk de ondertekening van drie bijzondere overeenkomsten. 

Samen voor een betere toekomst van de ouderenzorg 
Begin dit jaar presenteerden AVANT en het zorgkantoor deze gezamenlijke regiovisie om de ouderenzorg regionaal te organiseren. De organisaties werken samen aan oplossingen en innovaties om de uitdagingen in de ouderenzorg aan te gaan. Afgelopen 27 november was de eerste mijlpaal in de uitvoering van de regiovisie. Met de ondertekeningen van de verschillende overeenkomsten verbinden de AVANT-leden zich nog meer met elkaar en aan de regiovisie. Het gaat om de volgende overeenkomsten:

  • Ambitieovereenkomst meerjarenafspraak met zorgkantoor Zorg en Zekerheid waarmee de ambitie om tot een meerjarige inkoop-overeenkomst wordt onderschreven.  
  • Onderlinge Green Deal waarin gezamenlijke doelen op het gebied van duurzaamheid van de AVANT-leden zijn vastgelegd, zoals het behalen van het bronzen certificaat.  
  • Zorgexpeditie met Menskracht van ROC Mondriaan: een project om (nieuwe) zorgprofessionals op te leiden voor landelijk erkende mbo-certificaten. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties.  

Projecten 
Om de regiovisie in praktijk te brengen zijn er verschillende projecten gestart, maar liefst 22! Deze projecten komen voort uit de programmalijnen van de regiovisie. Niet elke organisatie doet mee aan elk project. Bestuurders kiezen zelf bij welke projecten zij aansluiten op basis van de behoeften en prioriteiten van de organisatie. Natuurlijk kan een organisatie altijd later nog bij een project aansluiten. Meer weten? Bekijk dan het projectenoverzicht. 

Hoe nu verder? 
De projecten zijn goed op stoom en gaan gestaag verder. Een aantal medewerkers van de aangesloten organisaties is betrokken bij de verschillende projecten. Wil je op de hoogte blijven van de AVANT-samenwerking en de projecten? Houd dan het medewerkersportaal en avantvvt.nl in de gaten.

*In AVANT werken de volgende regionale zorgorganisaties samen: ActiVite, Alrijne Zorggroep, DSV Leven, Groot Hoogwaak, HOZO, Libertas Leiden, Marente, Roomburgh, Topaz en Wijdezorg.

Werken en leren bij HOZO

Om de beste zorg en begeleiding te realiseren, vindt de Hillegomse zorgorganisatie HOZO het van belang om altijd te blijven leren en ontwikkelen. Leerling verpleegkunde, Dennis deelt zijn ervaring: “Bij HOZO is het leuk en interessant, op de leerafdeling leer je veel van elkaar.

Leerafdelingen 
Als leerling bij HOZO ben je betrokken bij onze leerafdeling. HOZO heeft twee leerafdelingen zodat we meer leerlingen kunnen opleiden en betere begeleiding kunnen bieden. Op de leerafdeling worden bewoners verzorgd en verpleegd door leerlingen die in opleiding zijn onder begeleiding van gediplomeerde leercoaches. Dit is vrij uniek! 

Je kan de reguliere BBL-opleiding volgen tot verzorgende IG of verpleegkundige, maar het is ook mogelijk om jezelf te ontwikkelen door middel van MBO-certificaten. Zo kun je stapsgewijs groeien van helpende naar verzorgende IG. Na iedere stap is het mogelijk om uit te stappen met een landelijk erkend certificaat.  

sWerkomgeving  
Praktijkgericht leren staat centraal bij HOZO. Daarnaast is de werkomgeving zeer aangenaam. Zowel de bewoners als collega’s van de leerafdeling genieten van de interactie met elkaar. Dennis legt uit: “Ik wilde niet alleen in de boeken duiken: ik wilde echt mensen helpen. Bij HOZO kan dat! De dynamiek tussen de collega’s en bewoners is leuk om te zien. Daarnaast is de begeleiding van de leercoaches fijn. Ze begrijpen dat iedere leerling andere behoeftes heeft en passen hun begeleiding daarop aan.” 

Gezelligheid 
Bij HOZO draait het niet alleen om leren, maar ook om samenwerken en gezelligheid. Dennis vertelt enthousiast: “We leren van elkaar en begeleiden nieuwe collega’s die op de afdeling komen. Het is serieus werk, maar we hebben ook veel plezier samen.” 

Kom ook werken en leren bij HOZO 
Heb je altijd al iets willen betekenen voor een ander? Spreekt het werken met ouderen jou aan? En wil jij ook betaald werken en leren in de zorg? Wellicht is een carrièreswitch naar de zorg iets voor jou! Of je nou ervaring hebt in de zorg of niet, bij HOZO kun je altijd verder ontwikkelen. Je gaat één dag in de week naar school en je ontvangt salaris. Wij zorgen voor goede begeleiding en we betalen de opleidingskosten. Solliciteer nu op een van de functies ‘werken en leren’ en start in februari met de opleiding.  

Werken binnen de ouderenzorg – Ga mee op zorgexpeditie ‘jouw avontuur in de zorg’

In de regio Zuid-Holland Noord groeit de vraag om naar nieuwe opleidingsmogelijkheden te kijken en hoe we de zorg voor onze ouderen kunnen blijven bieden. Een van de projecten binnen AVANT is gericht op het opleiden van (nieuwe) zorgprofessionals door middel van landelijk erkende mbo-certificaten.

Begin 2024 zijn nieuwe collegas welkom in de zorg waarbij vooral rekening wordt gehouden met het welzijn van onze ouderen in de regio. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties. 

Zij-instromers maar ook huidige medewerkers die willen doorscholen, worden binnen twee tot negen maanden omgeschoold op verschillende zorgniveaus, waarmee niet alleen snel kan worden voorzien in een capaciteitsbehoefte, maar waarmee ook een ander profiel zorgmedewerker wordt geworven. Tien ouderenzorgorganisaties, van de samenwerkingsorganisatie AVANT, hebben hiervoor de handen ineengeslagen. 

Binnen het project staat een regionaal team klaar om de zij-instromers op te leiden en te begeleiden. Men neemt namelijk een hele stap om naar een andere baan in de zorg over te stappen, daarvoor is begeleiding en inwerken in het nieuwe beroep belangrijk. Ook als men zin heeft om verder te studeren dan worden daar mogelijkheden voor geboden. Met dit certificaat kan men ook werken binnen andere zorgsectoren zoals bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg. Op die manier leiden we regionaal op.  

Het opleiden voor een diploma blijft ook belangrijk maar zo’n eerste stap in de zorg kan stimuleren om verder te leren. Zij-instromers worden op die manier geïnspireerd om in de zorg te komen werken en de zorgorganisaties geven hierover uitleg waarbij zij mensen uitnodigen om een kop koffie te komen drinken en vragen te kunnen stellen.   

Naast de regionale zorgorganisaties is Menskracht, de bedrijfsopleidingen en volwassenonderwijs van ROC Mondriaan, betrokken bij het opleiden van de nieuwe collega’s. Hierbij staat de praktijk in de ouderenzorg centraal en is er een nauwe band tussen de leercoach en de begeleiders in de praktijk. Via een waarderende manier van begeleiden en een oordeelvrije benadering van de nieuwe collega’s in opleiding, wordt ook het inwerken onder andere gefaciliteerd met de onboardings-app van Primio. De begeleiders in de praktijk worden ondersteund met een Blended Leerlijn van RMMBR en speciaal doorontwikkeld is voor dit traject. Zo is er niet alleen aandacht voor de nieuwe collega’s maar ook voor de betrokken begeleiders. Hoe mooi is het als een nieuwe collega kan doorgroeien en op avontuur kan gaan want er valt veel te ontdekken in de zorg! 

Op maandag 27 november is de gezamenlijke aanpak getekend. Er is een jaar van voorbereiding aan vooraf gegaan om de nieuwe collega’s te verwelkomen en ruimte te geven om te ontwikkelen. Op de foto staan Susan Castelein (opleidingsadviseur Wijdezorg), Daniëlle van Veen (bestuurder HOZO), Marieke Eradus (HR-manager Activite), John Wesselman (opleidingsadviseur ROC Mondriaan – Menskracht), Henny Roos (bestuurder Groot Hoogwaak), Margriet Pool- van Vliet (schooldirecteur Zorg, Onderwijs en Welzijn van ROC Mondriaan). De projectleider van de zorgexpeditie, Carla Stam was hierbij ook aanwezig.  

Fietsmaatjes zoekt vrijwilligers

De jongste vrijwilliger bij Fietsmaatje, Maud, is op pad gegaan met een bewoonster uit Parkwijk. 

Een beetje nerveus en onwennig, maar het ijs was snel gebroken na het plaatsnemen op de duofiets. Top Maud, dat jij team Hillegom komt versterken. Fietsmaatje blijft op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! Wie meld zich aan bij Fietsmaatje zodat er nog meerdere gasten kunnen gaan fietsen? 

De Hillegomse zorgorganisatie HOZO zoekt jou!

Kom naar onze herfst smoothie party en ontdek de mogelijkheden in de zorg.

HILLEGOM – Op vrijdag 6 oktober van 15:00 tot 18:00 uur organiseert HOZO een herfst smoothie party in Bloemswaard. Deze inloopbijeenkomst is speciaal voor mensen die willen werken of leren in de zorg. Dus ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Kom vrijblijvend langs om kennis te maken met ons en de organisatie. We zijn op zoek naar gemotiveerde collega’s die onze passie voor zorg delen. We bieden een uitdagende en stimulerende werkomgeving met veel ruimte voor persoonlijke groei.

 

Haal je diploma bij HOZO
Bij HOZO bieden we een reguliere BBL-opleiding tot verzorgende IG of verpleegkundige. We werken met leerafdelingen zodat je je als leerling in een veilige en uitdagende omgeving optimaal kan ontwikkelen. Natuurlijk betalen wij de opleidingskosten.

Daarnaast leiden we leerlingen op tot helpende en basisverzorgende aan de hand van mbo-certificaten. Dit zijn korte opleidingen, zodat jij binnen enkele maanden het certificaat in handen hebt. Dit doen we samen met Menskracht, onderdeel van ROC Mondriaan. Hierbij is het mogelijk om ieder kwartaal te starten op de leslocatie in Leiden. Je hebt dan, net zoals bij de reguliere BBL-opleiding, één dag in de week school. Wil jij geld verdienen en jezelf ontwikkelen? Kom dan werken en leren bij HOZO!

Werken in de zorg
Als je op zoek bent naar een baan waarin je echt het verschil kunt maken, dan is werken in de zorg bij HOZO iets voor jou. HOZO biedt diverse carrièremogelijkheden, waaronder zorgfuncties, kok, leercoach en planner. We zijn op zoek naar nieuwe collega’s die ons team willen versterken en we bieden een veilige werk- en leeromgeving voor iedereen. Onze arbeidsvoorwaarden zijn aantrekkelijk en omvatten het Fit & Fun-pakket, gericht op vitaliteit en welzijn. Vergroot je werkplezier bij HOZO en kom werken in een gezellig team. Sluit je aan en ontdek hoe goed jij en jouw carrière in de zorg bij HOZO past. Leer, ontwikkel en maak verschil.

Review medewerker
‘Bij HOZO kun je werken en leren op jouw eigen manier en snelheid. Je krijgt volledig de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Of je nu kiest voor een BBL-opleiding of snel certificaten behaalt, jouw leermogelijkheden zijn hier grenzeloos. Ook zonder voorafgaande ervaring of een zorgdiploma op zak, kan je bij HOZO direct aan de slag.’

Herfst smoothie party
Op vrijdag 6 oktober kunnen geïnteresseerden tussen 15:00 uur en 18:00 uur tijdens de herfst smoothie party op een informele manier kennis maken met HOZO in Bloemswaard. Ook zonder ervaring of diploma in de zorg ben je van harte welkom. We hebben namelijk diverse opleidingsmogelijkheden. Heb je interesse in werken of leren bij HOZO? Kom gerust binnenlopen tijdens de herfst smoothie party in Bloemswaard. Onze medewerkers vertellen graag over alle mogelijkheden.

HOZO zoekt jou! Kom naar onze mocktail party en ontdek de mogelijkheden binnen de thuiszorg.

Op vrijdag 25 augustus organiseert HOZO een mocktail party in Parkwijk. Deze wervingsbijeenkomst is speciaal voor mensen die willen werken of leren in de thuiszorg. We zijn op zoek naar gemotiveerde medewerkers die onze passie voor zorg delen. We bieden een uitdagende en afwisselende werkomgeving met veel ruimte voor persoonlijke groei.

 

Werken in de thuiszorg
Als thuiszorgmedewerker bij HOZO ben je verantwoordelijk voor het verlenen van zorg en ondersteuning aan ouderen die thuis wonen in Hillegom. Je helpt hen met dagelijkse taken zoals aankleden, wassen, eten, en je biedt gezelschap en begeleiding. Daarnaast zoeken we medewerkers die de ouderen willen ondersteunen bij huishoudelijke taken. Ook studenten die een opleiding in de zorg volgen, zijn bij HOZO van harte welkom om ervaring op te doen.

Op vrijdag 25 augustus kunnen geïnteresseerden tussen 16:00 uur tot 19:00 uur op de mocktail party op een informele manier kennis maken met HOZO in Parkwijk. Onze medewerkers vertellen graag over alle mogelijkheden over werken en leren binnen de zorgorganisatie. Ook zonder ervaring of diploma in de zorg ben je van harte welkom. We hebben namelijk diverse opleidingsmogelijkheden.

Voordelen thuiszorg
In de thuiszorg biedt HOZO passende werktijden. Zo kunnen werktijden aangepast worden aan jouw schoolrooster of het schoolrooster van jouw kind. Ook is het mogelijk om 8 uursdiensten te draaien. Zo kun je werk en privé goed combineren. Bij HOZO bieden we onze medewerkers de mogelijkheid om te leren en ontwikkelen. Wij bieden opleidingen voor alle zorgberoepen, van helpende en verzorgende IG tot en met Wijkverpleegkundige (HBO-V). Daarna kun je je verder specialiseren, bijvoorbeeld in de gerontopsychiatrie of in de palliatieve zorg.

Review medewerker
‘Het leuke aan werken in de thuiszorg is dat je echt een verschil maakt in het leven van de ouderen. Ze waarderen je enorm. Je bouwt een band op met je cliënten en hun families en je ziet direct de impact van je werk. Bovendien werk je zelfstandig en heb je veel vrijheid om je eigen tijd in te delen.’

Kom ook werken bij HOZO
Als je op zoek bent naar een baan waarin je echt het verschil kunt maken, dan is werken in de thuiszorg bij HOZO iets voor jou. We zijn op zoek naar nieuwe medewerkers die ons team willen versterken en we bieden een veilige werk- en leeromgeving voor iedereen. Daarnaast hebben we uitstekende arbeidsvoorwaarden. Heb je interesse in werken in de thuiszorg? Kom gerust binnenlopen tijdens de mocktail party in Parkwijk. We vertellen je graag over de mogelijkheden.

Onze medewerkers kunnen sporten bij sportschool ProGym in Hillegom

Vanaf mei 2023 bieden wij alle medewerkers een Fit en Fun pakket aan. Hierbij is het ook een optie om te sporten bij ProGym in Hillegom met een HOZO-sportabonnement. 

 

Wij vinden vitaliteit erg belangrijk. Daar sluit dit abonnement goed bij aan. De medewerkers krijgen korting op fitness en groepslessen. Daarnaast krijgen medewerkers trainingsondersteuning bij ProGym. HOZO betaalt de helft van het abonnementsbedrag. Hiermee hoopt HOZO medewerkers te stimuleren om fit te blijven en gezellig met collega’s te gaan sporten. 

We zijn blij met deze samenwerking tussen ProGym en HOZO. Fijn dat dit mogelijk is. Wil jij nou ook sporten met je HOZO-collega’s? Kom werken bij HOZO!

Meelopen in de zorg

Wil je leerlingen nieuwsgierig maken naar een werkplek in de zorg en welke studie ze daarvoor moeten volgen? Dan is de snuffelstage dag van het Fioretticollege in Lisse een uitgelezen kans!

 

Eind mei liep Sanne met Margonda, onze manager zorg in de wijk, mee om bij HOZO te zien wat het vak van zorgmanager nu eigenlijk inhoudt. En passant heeft ze ook een kijkje genomen op de afdelingen, bij de planning en een gesprek gehad met de communicatie medewerker.

Een leuke dag voor Sanne en voor ons, want door haar enthousiasme mag ze bij ons komen werken als huiskamer begeleider. Met dank aan haar decaan Dennis van Wieringen voor de organisatie. Volgend jaar staat de deur weer open voor leerlingen van het Fioretti. 

De verplichte aanwezigheidsfoto is een mooi beeld geworden waarop te zien is dat een snuffelstage dag ook gezellig kan zijn. 

WSV Hillegom: intensieve samenwerking in uw wijk

U kunt in uw wijk terecht bij zorgverleners zoals de huisarts, apotheek, fysiotherapeut en diëtist. Als wij als zorgverlener elkaars deskundigheid kennen, kunnen wij sneller en beter doorverwijzen.

Wijksamenwerkingsverband Hillegom helpt zorgverleners goed en blijvend met elkaar samen te werken. Zo gaat de kwaliteit van de zorg omhoog.

Op de website van WSV Hillegom vindt u allerlei informatie voor inwoners; o.a. alle deelnemende praktijken, informatie over zorgprogramma’s (zoals COPD en diabetes) en links naar activiteiten. 

Kijk op www.wsvhillegom.nl

Alzheimer café

De derde dinsdag van de maand, dinsdag 21 februari is er een Alzheimer Café Bollenstreek in de grote zaal van Bloemswaard, Garbialaan 3, 2182 LA Hillegom, van 19:30 tot 21:30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is altijd gratis inclusief koffie en thee. Wij houden uiteraard rekening met eventuele coronamaatregelen! Vooraf aanmeldzen mag, maar hoeft niet. Wel geldt: vol is vol. Aanmelden liefst per Email: acbollenstreek@gmail.com en anders WhatsApp of inspreken telefoon: 06 23 28 12 33. U wordt van harte uitgenodigd door de werkgroep Alzheimer Café Bollenstreek.

 

Het Alzheimer Café Bollenstreek is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met een vorm van dementie, hun naasten en overige belangstellenden. Een fijne ontmoetingsplek voor tips en informatie over (omgaan met) dementie; Waar je antwoord krijgt op vragen, ervaringen uitwisselt met lotgenoten en ruimte hebt voor sociaal contact.

Het gespreksonderwerp deze keer is: Na de diagnose dementie.

Er verandert nogal wat nadat de diagnose dementie is gesteld. Los van de verwerking van je eerste eigen gevoelens krijg je te maken met reacties uit jouw omgeving. We gaan vanavond in gesprek met een ervaringsdeskundige, waarvan de partner met dementie inmiddels is overleden. We praten over de onzekerheden waar je mee te maken krijgt na de diagnose. Wat betekent het voor de verdere toekomst; aan wie ga je het vertellen of niet!? Hoe gaat het met verder met jou en je partner, je gezin, familie en vrienden? Bij wie kun je terecht voor verdere ondersteuning?

Er is altijd ruimte om uw eigen ervaringen en vragen te delen zodat iedereen na afloop met nieuwe informatie en ideeën naar huis gaat.

Zuid-Holland Noord komt met regiovisie als antwoord op code rood

HOZO is onderdeel van AVANT: de samenwerkende ouderenzorgorganisaties in de regio Zuid Holland Noord. In goede samenwerking met het zorgkantoor Zorg en Zekerheid werken ze al jaren samen aan toekomstbestendige ouderenzorg. Samen presenteren zij hun visie om de ouderenzorg regionaal te organiseren. 

In 2040 ruim 4000 plekken tekort in Zuid-Holland Noord
Er is nog steeds een groot tekort aan thuis- en verpleegzorg. Als we uitgaan van het krappe aantal verpleegzorgplekken verwachten Avant en Zorg en Zekerheid in 2025 een tekort van bijna 1000 plekken. Dit loopt op tot een tekort van bijna 4300 plekken in 2040 in de regio Zuid-Holland Noord. Het gaat om plaatsen in verpleeghuizen, maar ook om plekken met intensieve zorg die in de thuissituatie worden georganiseerd.

De zorgorganisaties binnen Avant en Zorg en Zekerheid werken al jaren samen. Vorig jaar hebben wij samen met collega organisaties en stakeholders (gemeenten, woningcorporaties en welzijnsorganisaties) in de regio ook een Wonen en Zorg overeenkomst gesloten. Samen willen wij ervoor zorgen dat ouderen nu en in de toekomst in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen, ook wanneer zij zorg of hulp nodig hebben.

Regiovisie
Met de regiovisie is Zuid-Holland Noord een van de eerste regio’s die concrete afspraken maakt om de belangrijkste regionale zorgopgaven aan te pakken. Zo komt er bijvoorbeeld een gezamenlijke agenda voor de arbeidsmarkt. Deze regiovisie wordt mede ondersteund door het Ouderenberaad, woningcorporaties en gemeenten. 

Interview
Vorige week 25 januari verscheen een interview met onder andere Marieke Timmer van Zorg en Zekerheid over de regiovisie in het Leidsch Dagblad: Het wordt steeds moeilijker om binnen te komen, weten de bestuurders van ouderenorganisatie Marente, HOZO en het zorgkantoor Zorg en Zekerheid in Zuid-Holland Noord. Een jaar na het uitroepen van code rood in de ouderenzorg, bedachten ze samen met andere organisaties in de ouderenzorg een aantal oplossingen met misschien wel de belangrijkste: iedereen is aan zet. Lees het hele artikel in het Leidsch Dagblad.

* In Avant werken de volgende regionale zorgorganisaties samen: ActiVite, Alrijne Zorggroep, dsv|verzorgd leven, Groot Hoogwaak, HOZO, Libertas Leiden, Marente , Roomburgh, Topaz en Wijdezorg.

Kom naar de inloopbijeenkomsten over werken en leren bij HOZO

HILLEGOM – Op zaterdag 11 februari en woensdag 15 februari organiseren we inloopbijeenkomsten in locatie Bloemswaard. Deze bijeenkomsten zijn speciaal voor mensen die willen werken of leren in de zorg, toe zijn aan een nieuwe uitdaging of zich als vrijwilliger willen inzetten voor ouderen in Hillegom. 

Kom werken bij Zorg Thuis Plus
We zijn gestart met het leveren van volledig pakket thuis (VPT) onder de naam Zorg Thuis Plus. Hiermee kan de cliënt langer thuis blijven wonen, omdat er naast zorg ook ruimte en aandacht is voor het welzijn van de cliënt. Heb je interesse in werken bij Zorg Thuis Plus? Kom gerust bij HOZO binnenlopen tijdens de inloopbijeenkomsten in Bloemswaard. We vertellen je graag meer. 

Haal je diploma bij HOZO
Op zaterdag 11 februari kunnen geïnteresseerden tussen 10:00 uur en 12:00 uur op een informele manier kennis maken met HOZO in Bloemwaard. Op woensdag 15 februari is dit van 19:00 uur tot 20:30 uur. Onze medewerkers vertellen graag over alle mogelijkheden over werken, leren en vrijwilligerswerk bij de zorgorganisatie. Ook zonder ervaring of diploma in de zorg ben je van harte welkom. We hebben namelijk diverse opleidingsmogelijkheden.

In april gaan we starten met een versnelde, interne opleiding in drie stappen tot verzorgende IG. Er is één lesdag in de week bij HOZO zelf. Je hoeft dus niet naar een externe locatie. Ook bieden we de reguliere BBL-opleiding tot verzorgende IG. We werken met leerafdelingen zodat je je als leerling in een veilige en uitdagende omgeving optimaal kan ontwikkelen. Natuurlijk betalen wij de opleidingskosten.

Heb jij de ambitie om door te leren tot verzorgende IG én wil je doorstromen naar de thuiszorg? Dan ben je een interessante kandidaat voor deze interne opleiding.

Word ook vrijwilliger bij HOZO
Binnen onze organisatie nemen vrijwilligers een belangrijke plek in. Zij ondersteunen onze medewerkers en bieden onze cliënten net dat beetje extra. Stuk voor stuk mensen die zich met hart en ziel inzetten op verschillende plekken binnen onze organisatie. Op zoek naar zinvol en leuk vrijwilligerswerk? Wij hebben diverse uitdagende en afwisselende functies voor vrijwilligers. We vertellen hier graag meer over bij onze inloopbijeenkomsten.

HOZO Woonzorgcentra & Zorg Thuis
Locatie: Bloemswaard, Garbialaan 3, 2182 LA Hillegom
Tel: 0252 576 500
Mail: hr@hozo.nl

Wonen en zorg in Hofstede

HILLEGOM ▪ Tegenover woonzorgcentrum Bloemswaard worden 76 appartementen voor 55-plussers gebouwd. Deze appartementen maken samen met eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen onderdeel uit van de nieuwbouwontwikkeling Elzenhof.

 

De appartementen worden gerealiseerd in twee wooncomplexen en zijn ruim en gericht op de toekomst. Dat betekent dat mensen daar ook kunnen wonen als zij zorg nodig hebben, een rolstoel of rollator gebruiken of gewoon graag goed voorbereid willen zijn op de toekomst. Alle appartementen hebben een eigen balkon. Ook zijn er in de complexen verschillende gemeenschappelijke ruimtes, waar bewoners gezellig met hun buren kunnen samenkomen.

Een van de twee appartementencomplexen, Hofstede, is specifiek bedoeld voor mensen met een zorgvraag en wordt recht tegenover woonzorgcentrum Bloemswaard van zorgorganisatie HOZO gebouwd. HOZO levert zorg en ondersteuning in Hofstede en faciliteert daar allerlei activiteiten en ontmoetingen in de gemeenschappelijke ruimte. De bewoners van Hofstede kunnen ook gebruikmaken van de faciliteiten in Bloemswaard en het aangrenzende dienstencentrum. Zorg en ondersteuning zijn dus altijd dichtbij.

Wat Elzenhof zo bijzonder maakt, is dat het een gemengde, inclusieve wijk wordt voor jong en oud, gezinnen en alleenstaanden en voor mensen met en zonder zorgvraag. Daarnaast is alles in de buurt. Het gezellige centrum van Hillegom is maar vier minuten fietsen of twaalf minuten lopen. In de directe omgeving is een supermarkt, bakker en snackbar. Tegenover Elzenhof ligt woonzorgcentrum Bloemswaard met aangrenzend Dienstencentrum Elsbroek. In het dienstencentrum zijn onder andere Voor ieder 1, een kinderdagverblijf, consultatiebureau, bloedprikdienst, poliklinieken van het Spaarne Gasthuis, kapper, pedicure en fysiotherapeut gevestigd.

Het project wordt gerealiseerd door AM, in nauwe samenwerking met HOZO en de gemeente Hillegom. Als alles volgens planning verloopt, zal het project in het 2024 gereed zijn.

Voor meer informatie: https://www.wonenbijbouwinvest.nl/huuraanbod/156/elzenhof.

Contact*

*Niet bestemd voor Open Eettafel en Avondrestaurant reserveringen. Daarvoor graag bellen naar of langskomen bij de receptie/gastvrouwen.

HOZO | Garbialaan 3 | 2182 LA Hillegom

0252 576 500