HOZO

Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht

HOZO is een actieve organisatie. Wij organiseren veel voor onze cliënten, medewerkers en mensen die geïnteresseerd zijn in werken of leren in de zorg. Hieronder vindt u een aantal nieuwsberichten.

Alzheimer café

De derde dinsdag van de maand, dinsdag 21 februari is er een Alzheimer Café Bollenstreek in de grote zaal van Bloemswaard, Garbialaan 3, 2182 LA Hillegom, van 19:30 tot 21:30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is altijd gratis inclusief koffie en thee. Wij houden uiteraard rekening met eventuele coronamaatregelen! Vooraf aanmeldzen mag, maar hoeft niet. Wel geldt: vol is vol. Aanmelden liefst per Email: acbollenstreek@gmail.com en anders WhatsApp of inspreken telefoon: 06 23 28 12 33. U wordt van harte uitgenodigd door de werkgroep Alzheimer Café Bollenstreek.

 

Het Alzheimer Café Bollenstreek is een maandelijkse bijeenkomst voor mensen met een vorm van dementie, hun naasten en overige belangstellenden. Een fijne ontmoetingsplek voor tips en informatie over (omgaan met) dementie; Waar je antwoord krijgt op vragen, ervaringen uitwisselt met lotgenoten en ruimte hebt voor sociaal contact.

Het gespreksonderwerp deze keer is: Na de diagnose dementie.

Er verandert nogal wat nadat de diagnose dementie is gesteld. Los van de verwerking van je eerste eigen gevoelens krijg je te maken met reacties uit jouw omgeving. We gaan vanavond in gesprek met een ervaringsdeskundige, waarvan de partner met dementie inmiddels is overleden. We praten over de onzekerheden waar je mee te maken krijgt na de diagnose. Wat betekent het voor de verdere toekomst; aan wie ga je het vertellen of niet!? Hoe gaat het met verder met jou en je partner, je gezin, familie en vrienden? Bij wie kun je terecht voor verdere ondersteuning?

Er is altijd ruimte om uw eigen ervaringen en vragen te delen zodat iedereen na afloop met nieuwe informatie en ideeën naar huis gaat.

Zuid-Holland Noord komt met regiovisie als antwoord op code rood

HOZO is onderdeel van AVANT: de samenwerkende ouderenzorgorganisaties in de regio Zuid Holland Noord. In goede samenwerking met het zorgkantoor Zorg en Zekerheid werken ze al jaren samen aan toekomstbestendige ouderenzorg. Samen presenteren zij hun visie om de ouderenzorg regionaal te organiseren. 

In 2040 ruim 4000 plekken tekort in Zuid-Holland Noord
Er is nog steeds een groot tekort aan thuis- en verpleegzorg. Als we uitgaan van het krappe aantal verpleegzorgplekken verwachten Avant en Zorg en Zekerheid in 2025 een tekort van bijna 1000 plekken. Dit loopt op tot een tekort van bijna 4300 plekken in 2040 in de regio Zuid-Holland Noord. Het gaat om plaatsen in verpleeghuizen, maar ook om plekken met intensieve zorg die in de thuissituatie worden georganiseerd.

De zorgorganisaties binnen Avant en Zorg en Zekerheid werken al jaren samen. Vorig jaar hebben wij samen met collega organisaties en stakeholders (gemeenten, woningcorporaties en welzijnsorganisaties) in de regio ook een Wonen en Zorg overeenkomst gesloten. Samen willen wij ervoor zorgen dat ouderen nu en in de toekomst in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen, ook wanneer zij zorg of hulp nodig hebben.

Regiovisie
Met de regiovisie is Zuid-Holland Noord een van de eerste regio’s die concrete afspraken maakt om de belangrijkste regionale zorgopgaven aan te pakken. Zo komt er bijvoorbeeld een gezamenlijke agenda voor de arbeidsmarkt. Deze regiovisie wordt mede ondersteund door het Ouderenberaad, woningcorporaties en gemeenten. 

Interview
Vorige week 25 januari verscheen een interview met onder andere Marieke Timmer van Zorg en Zekerheid over de regiovisie in het Leidsch Dagblad: Het wordt steeds moeilijker om binnen te komen, weten de bestuurders van ouderenorganisatie Marente, HOZO en het zorgkantoor Zorg en Zekerheid in Zuid-Holland Noord. Een jaar na het uitroepen van code rood in de ouderenzorg, bedachten ze samen met andere organisaties in de ouderenzorg een aantal oplossingen met misschien wel de belangrijkste: iedereen is aan zet. Lees het hele artikel in het Leidsch Dagblad.

* In Avant werken de volgende regionale zorgorganisaties samen: ActiVite, Alrijne Zorggroep, dsv|verzorgd leven, Groot Hoogwaak, HOZO, Libertas Leiden, Marente , Roomburgh, Topaz en Wijdezorg.

Kom naar de inloopbijeenkomsten over werken en leren bij HOZO

HILLEGOM – Op zaterdag 11 februari en woensdag 15 februari organiseren we inloopbijeenkomsten in locatie Bloemswaard. Deze bijeenkomsten zijn speciaal voor mensen die willen werken of leren in de zorg, toe zijn aan een nieuwe uitdaging of zich als vrijwilliger willen inzetten voor ouderen in Hillegom. 

Kom werken bij Zorg Thuis Plus
We zijn gestart met het leveren van volledig pakket thuis (VPT) onder de naam Zorg Thuis Plus. Hiermee kan de cliënt langer thuis blijven wonen, omdat er naast zorg ook ruimte en aandacht is voor het welzijn van de cliënt. Heb je interesse in werken bij Zorg Thuis Plus? Kom gerust bij HOZO binnenlopen tijdens de inloopbijeenkomsten in Bloemswaard. We vertellen je graag meer. 

Haal je diploma bij HOZO
Op zaterdag 11 februari kunnen geïnteresseerden tussen 10:00 uur en 12:00 uur op een informele manier kennis maken met HOZO in Bloemwaard. Op woensdag 15 februari is dit van 19:00 uur tot 20:30 uur. Onze medewerkers vertellen graag over alle mogelijkheden over werken, leren en vrijwilligerswerk bij de zorgorganisatie. Ook zonder ervaring of diploma in de zorg ben je van harte welkom. We hebben namelijk diverse opleidingsmogelijkheden.

In april gaan we starten met een versnelde, interne opleiding in drie stappen tot verzorgende IG. Er is één lesdag in de week bij HOZO zelf. Je hoeft dus niet naar een externe locatie. Ook bieden we de reguliere BBL-opleiding tot verzorgende IG. We werken met leerafdelingen zodat je je als leerling in een veilige en uitdagende omgeving optimaal kan ontwikkelen. Natuurlijk betalen wij de opleidingskosten.

Heb jij de ambitie om door te leren tot verzorgende IG én wil je doorstromen naar de thuiszorg? Dan ben je een interessante kandidaat voor deze interne opleiding.

Word ook vrijwilliger bij HOZO
Binnen onze organisatie nemen vrijwilligers een belangrijke plek in. Zij ondersteunen onze medewerkers en bieden onze cliënten net dat beetje extra. Stuk voor stuk mensen die zich met hart en ziel inzetten op verschillende plekken binnen onze organisatie. Op zoek naar zinvol en leuk vrijwilligerswerk? Wij hebben diverse uitdagende en afwisselende functies voor vrijwilligers. We vertellen hier graag meer over bij onze inloopbijeenkomsten.

HOZO Woonzorgcentra & Zorg Thuis
Locatie: Bloemswaard, Garbialaan 3, 2182 LA Hillegom
Tel: 0252 576 500
Mail: hr@hozo.nl

Wonen en zorg in Hofstede

HILLEGOM ▪ Tegenover woonzorgcentrum Bloemswaard worden 76 appartementen voor 55-plussers gebouwd. Deze appartementen maken samen met eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen onderdeel uit van de nieuwbouwontwikkeling Elzenhof.

 

De appartementen worden gerealiseerd in twee wooncomplexen en zijn ruim en gericht op de toekomst. Dat betekent dat mensen daar ook kunnen wonen als zij zorg nodig hebben, een rolstoel of rollator gebruiken of gewoon graag goed voorbereid willen zijn op de toekomst. Alle appartementen hebben een eigen balkon. Ook zijn er in de complexen verschillende gemeenschappelijke ruimtes, waar bewoners gezellig met hun buren kunnen samenkomen.

Een van de twee appartementencomplexen, Hofstede, is specifiek bedoeld voor mensen met een zorgvraag en wordt recht tegenover woonzorgcentrum Bloemswaard van zorgorganisatie HOZO gebouwd. HOZO levert zorg en ondersteuning in Hofstede en faciliteert daar allerlei activiteiten en ontmoetingen in de gemeenschappelijke ruimte. De bewoners van Hofstede kunnen ook gebruikmaken van de faciliteiten in Bloemswaard en het aangrenzende dienstencentrum. Zorg en ondersteuning zijn dus altijd dichtbij.

Wat Elzenhof zo bijzonder maakt, is dat het een gemengde, inclusieve wijk wordt voor jong en oud, gezinnen en alleenstaanden en voor mensen met en zonder zorgvraag. Daarnaast is alles in de buurt. Het gezellige centrum van Hillegom is maar vier minuten fietsen of twaalf minuten lopen. In de directe omgeving is een supermarkt, bakker en snackbar. Tegenover Elzenhof ligt woonzorgcentrum Bloemswaard met aangrenzend Dienstencentrum Elsbroek. In het dienstencentrum zijn onder andere Voor ieder 1, een kinderdagverblijf, consultatiebureau, bloedprikdienst, poliklinieken van het Spaarne Gasthuis, kapper, pedicure en fysiotherapeut gevestigd.

Het project wordt gerealiseerd door AM, in nauwe samenwerking met HOZO en de gemeente Hillegom. Als alles volgens planning verloopt, zal het project in het 2024 gereed zijn.

Voor meer informatie: https://www.wonenbijbouwinvest.nl/huuraanbod/156/elzenhof.

Contact*

*Niet bestemd voor Open Eettafel en Avondrestaurant reserveringen. Daarvoor graag bellen naar of langskomen bij de receptie/gastvrouwen.

HOZO | Garbialaan 3 | 2182 LA Hillegom

0252 576 500