Thuiszorg & ondersteuning

Thuis voelt u zich het prettigst, in uw eigen, vertrouwde omgeving. Wij begrijpen dat maar al te goed. Daarom bieden wij verschillende diensten en vormen van zorg aan huis, die ervoor zorgen dat u aangenamer en langer thuis kunt blijven wonen.

Restaurants en maaltijdservice

Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel. Zowel in Bloemswaard, Parkwijk als Maronia proberen wij onze horeca-activiteiten zo veel mogelijk te laten aansluiten op de wensen en behoeften van onze bewoners en gasten.

Heeft u iets te vieren? Dan organiseren wij graag uw feestje! Verjaardagsfeestjes, high teas, diners, warme en koude buffetten, borrels, bijna niets is onmogelijk.

Zoekt u voor uw vereniging of bedrijf een locatie voor een feest of bijeenkomst? In Bloemswaard en Parkwijk hebben wij diverse ruimten beschikbaar. Vraag naar de mogelijkheden bij de receptie in Bloemswaard.

Open Eettafel en Avondrestaurant

Houdt u niet van koken? Of vindt u het gewoon gezelliger om samen met anderen iets te eten of te drinken? Schuif dan gezellig aan in een van onze restaurants! In Bloemswaard, Parkwijk en Maronia kunt u elke dag warm eten tijdens de Open Eettafel. Voor slechts € 9,55* krijgt u al een uitgebreid driegangenmenu. De Open Eettafel is van maandag tot en met zondag geopend vanaf 12:15 uur.

In Bloemswaard hebben wij een Avondrestaurant. Voor € 12,60* serveren wij daar een gevarieerd driegangenmenu. In het Avondrestaurant kunt u ook een drankje bij of een kopje koffie of thee na het eten bestellen. Het Avondrestaurant in Bloemswaard is dagelijks geopend vanaf 17:30 uur.

* prijspeil 2024

Wilt u mee-eten?

Dat kan! Reserveer dan uiterlijk een dag van tevoren bij de receptie in Bloemswaard of de gastvrouwen in Parkwijk en Maronia. U kunt ook telefonisch reserveren via 0252 576 500. De medewerkers van de receptie zijn van 08:00 tot 19:00 aanwezig voor reserveringen. Ook zijn onze medewerkers tussen 08:00 en 19:00 telefonisch bereikbaar. In het weekend kunt u bellen tussen 09:30 en 19:00.

restaurant

Bloemswaard

In het passantenrestaurant in Bloemswaard kunt u zichzelf (laten) trakteren op een kopje koffie met gebak of een broodje.

In het Grand Café bent u van harte welkom voor een drankje en/of een bittergarnituurtje.

Ook kunt u van maandag tot en met zondag aanschuiven tijdens de Open Eettafel of het Avondrestaurant voor een lekkere en gevarieerde warme maaltijd.

restaurant

Parkwijk

In het Grand Café van Parkwijk kunt u dagelijks terecht voor een drankje en/of een bittergarnituurtje.

In het restaurant serveren wij elke middag tijdens de Open Eettafel een afwisselende warme maaltijd. Ook kunt u elke laatste donderdagavond van de maand warm eten tijdens het Avondrestaurant.

restaurant

Maronia

In Maronia is een sfeervolle recreatieruimte, die ook wordt gebruikt als restaurant. Hier kunt u ‘s morgens gezellig koffie drinken.

‘s Middags bent u van harte welkom tijdens de Open Eettafel. U kunt dan samen met de bewoners van Maronia en buurtgenoten warm eten.

Erop uit met de HOZO Servicepas!

Vindt u het leuk om samen met anderen iets te ondernemen? Neem dan een abonnement op de HOZO Servicepas! Met deze pas heeft u toegang tot allerlei leuke activiteiten en kortingen.

Gratis

Met de HOZO Servicepas kunt u elke ochtend een gratis kopje koffie of thee drinken in Bloemswaard, Parkwijk of Maronia.

Ook kunt u gratis naar lezingen, presentaties en kooroptredens die wij organiseren*.

Op vertoon van uw Servicepas biedt hoorspecialist Beter Horen  u een gratis diagnose en adviesgesprek aan huis, inclusief een uitgebreide hoortest. Ook kunt u vrijblijvend een hooroplossing uitproberen en krijgt u vijf jaar service en nazorg op uw hoortoestel.

Daarnaast ontvangt u elke twee maanden gratis de HOZO nieuwsbrief bij u thuis in de brievenbus.

* Voor consumpties kunnen wij een bijdrage vragen. Hierover wordt u altijd vooraf geïnformeerd.

Korting

Wij organiseren allerlei leuke activiteiten, cursussen, uitjes en themadiners. Met de HOZO Servicepas krijgt u korting op uw deelname.

Daarnaast profiteert u van wisselende kortingsacties bij diverse Hillegomse ondernemers en kunt u gebruikmaken van onze wasservice. 

Op vertoon van uw Servicepas krijgt u bij Beter Horen 10% korting op batterijen, zwemstukjes en gehoorbeschermers, zowel aan huis als in een van de winkels.

Lidmaatschap

Voor de HOZO Servicepas betaalt u slechts € 6,00* per maand. 

Vraag de HOZO Servicepas vandaag nog aan!

 

* prijspeil 2024

Personenalarmering van HOZO

Wilt u thuis blijven wonen en toch direct hulp kunnen inroepen als dat nodig is? Dat kan met onze personenalarmering! In geval van nood maakt u met één druk op de knop contact met ons verpleegkundig team. Onze verpleegkundigen zijn 24 uur per dag bereikbaar, ook in het weekend. Er staat dus altijd iemand voor u klaar.

Hoe werkt personenalarmering?

Heel eenvoudig! Wij plaatsen een kastje in uw woning en u draagt een hals- of polszendertje met een drukknop. Als u hierop drukt, krijgt de dienstdoende verpleegkundige direct een melding en neemt hij of zij contact met u op. Mocht dat nodig zijn, dan is de verpleegkundige snel bij u ter plaatse om eerste hulp te verlenen.

Onze personenalarmering maakt het mogelijk dat u langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Hulp is altijd nabij. Een geruststellende gedachte, ook voor uw vrienden en familie.

Voor personenalarmering betaalt u € 20,30* per maand.

Het lidmaatschap bestaat uit het aansluiten en in stand houden van de alarmeringsapparatuur, het beantwoorden van alarmeringsoproepen en het leveren van incidentele noodhulp.

Op de personenalarmering zijn onze Algemene Voorwaarden en de Productvoorwaarden personenalarmering van toepassing.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de abonnementskosten. Informeer hiernaar bij uw eigen zorgverzekeraar.

* prijspeil 2024

Huishoudelijke hulp thuis

Als het huishouden u zwaar valt, ondersteunen wij u graag. Wij kunnen u helpen bij diverse huishoudelijke taken, zoals stofzuigen, ramen zemen en afwassen. U kunt zelf aangeven bij welke werkzaamheden u hulp nodig heeft.

Met én zonder indicatie mogelijk

Bij de gemeente kunt u een indicatie aanvragen voor huishoudelijke hulp. Ook met een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) kunt u huishoudelijke hulp krijgen.

Heeft u geen of een ontoereikende indicatie? Wij leveren ook huishoudelijke hulp op particuliere basis. Ons uurtarief voor huishouding categorie 1 is € 32,40*.

Heeft u extra hulp nodig bij de organisatie van uw huishouding? Ook daarbij kunnen wij u helpen. De werkzaamheden vallen dan mogelijk onder categorie 2 à € 36,60* per uur of categorie 3 à € 37,80* per uur. Samen met u kijken wij wat u nodig heeft en wat uw wensen zijn.

* prijspeil 2024

Betrouwbaar en persoonlijk

Onze cliënten zijn in de regel zeer tevreden over onze medewerkers en dienstverlening. Dat blijkt ook uit de cliënttevredenheidsonderzoeken, die wij jaarlijks doen. Dit jaar waardeerden onze cliënten ons gemiddeld met een 9. Wat zij met name als positief ervaren, is de betrouwbaarheid, persoonlijke aandacht, vriendelijkheid, samenwerking en kwaliteit.

 

huishoudelijke-hulp

Wijkverpleging

Als uw dagelijkse verzorging u niet meer zo gemakkelijk af gaat, steken wij u graag een handje toe. Onze professionele verzorgenden en verpleegkundigen kunnen u helpen bij uw persoonlijke verzorging en verpleegtechnische handelingen. Ook kunnen zij u advies geven over hoe om te gaan met een ziekte of handicap of over het gebruik van hulpmiddelen.

Persoonlijke verzorging

Bij persoonlijke verzorging kunt u onder andere denken aan douchen en wassen, aan- en uitkleden, naar bed gaan en het innemen van medicijnen.

Voor persoonlijke verzorging heeft u een indicatie nodig. Deze wordt gesteld door onze wijkverpleegkundige. De kosten van de zorg worden betaald door uw ziektekostenverzekeraar. U betaalt geen eigen bijdrage.

Ook met een indicatie voor zorg met verblijf van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) kunt u persoonlijke verzorging thuis krijgen. De kosten van de zorg worden dan betaald vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). U betaalt een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen en wordt vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Wij leveren ook persoonlijke verzorging op particuliere basis of via een persoonsgebonden budget.

Verpleging

Onze verpleegkundigen kunnen u bij allerlei verpleegkundige taken helpen, zoals het toedienen van medicijnen en het verzorgen van uw katheter.

Voor verpleging heeft u een indicatie nodig van onze wijkverpleegkundige. De kosten van de zorg worden betaald door uw ziektekostenverzekeraar. U betaalt geen eigen bijdrage.

Ook met een indicatie voor zorg met verblijf van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) kunt u verpleging thuis krijgen. De kosten van de zorg worden dan betaald vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). U betaalt een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen en wordt vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Wij leveren ook verpleging op particuliere basis of via een persoonsgebonden budget.

Zorgzaam en deskundig

Elk jaar meten wij de tevredenheid van onze cliënten. Begin dit jaar hebben wij dat opnieuw gedaan. Onze cliënten gaven ons gemiddeld een 9. Vooral de zorgzaamheid, deskundigheid, persoonlijke aandacht en menselijke benadering worden erg gewaardeerd.

Begeleiding

Soms zijn er momenten in uw leven dat u wel wat extra ondersteuning kunt gebruiken. Onze medewerkers bieden u dan niet alleen een helpende hand, maar ook een luisterend oor.

Begeleiding groep

In de dagcentra in Bloemswaard en Parkwijk bieden wij begeleiding in groepsverband. Daar kunt u samen met anderen allerlei activiteiten doen, gezellig koffiedrinken en tussen de middag samen eten.

Het dagcentrum in Bloemswaard is geopend van maandag tot en met zaterdag van 09:00 uur tot 16:00 uur. Het dagcentrum in Parkwijk is open op maandag en donderdag van 09:00 uur tot 16:00 uur.

Voor begeleiding in groepsverband en eventueel vervoer heeft u een indicatie nodig. Hiervoor kunt u terecht bij de gemeente. U betaalt een eigen bijdrage. De eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen en wordt vastgesteld en geïnd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

De maaltijden zijn niet inbegrepen in de indicatie van de gemeente. Wilt u wel lekker mee-eten? Voor € 5,85* verzorgen wij een gezonde en gevarieerde warme maaltijd. U krijgt een kopje soep, een hoofdgerecht en een toetje. 

Ook met een indicatie voor zorg met verblijf van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) kunt u begeleiding in groepsverband krijgen. De kosten voor begeleiding, vervoer en maaltijden worden dan betaald vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). U betaalt wel een eigen bijdrage.

Wij leveren ook begeleiding in groepsverband op particuliere basis of via een persoonsgebonden budget.

* prijspeil 2024

Begeleiding individueel

Heeft u hulp nodig bij het organiseren van uw huishouden, het functioneren in het dagelijks leven of het omgaan met een ziekte? Wij helpen u graag daarbij via individuele begeleiding.

Voor individuele begeleiding heeft u een indicatie nodig. Hiervoor kunt u terecht bij de gemeente. U betaalt een eigen bijdrage. De eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen en wordt vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Ook met een indicatie voor zorg met verblijf van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) kunt u individuele begeleiding thuis krijgen. De kosten worden dan betaald vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Ook met een indicatie van het CIZ betaalt u een eigen bijdrage.

Wij leveren ook individuele begeleiding op particuliere basis of via een persoonsgebonden budget.

Dagprogramma Senioren 

Wilt u andere mensen ontmoeten en heeft u behoefte aan wat meer structuur en een zinvolle dagbesteding? Kom dan naar Ontmoetingscentrum Plein 28 op het Henri Dunantplein in Hillegom!

In samenwerking met de gemeente Hillegom en WelzijnsKompas Hillegom-Lisse verzorgen wij elke dinsdag en donderdag tussen 10:00 uur en 16:00 uur een leuk en gevarieerd dagprogramma. Het programma bestaat uit verschillende activiteiten, van gezellig koffiedrinken, lunchen, spelletjes en kringgesprekken tot gymnastiek van een sportcoach. Ook organiseren wij zo nu en dan een uitje.

Wilt u meedoen aan het dagprogramma? Neem dan contact op met WelzijnsKompas Hillegom-Lisse: 0252 519 700. Voor meer informatie: plein28.

Zorg Thuis Plus

Heeft u een indicatie voor zorg met verblijf, maar wilt u (nog) niet naar een woonzorgcentrum verhuizen? Dan is Zorg Thuis Plus, oftewel volledig pakket thuis wel iets voor u!

Zorg Thuis Plus

Met Zorg Thuis Plus ontvangt u het zorg en welzijn, inclusief eten, drinken en huishoudelijke hulp, bij u thuis. U bent wel zelf verantwoordelijk voor de kosten van en aan uw woning.

Daarnaast betaalt u een eigen bijdrage. De eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en vermogen en wordt vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Bij Zorg Thuis Plus betaalt u wel een lagere eigen bijdrage dan wanneer u in een woonzorgcentrum zou wonen.

Als u meer wil weten over Zorg Thuis Plus bekijk dan deze pagina

Eerstelijnsverblijf in Bloemswaard of Parkwijk

Heeft u tijd nodig om te herstellen na een ziekenhuisopname? Of wilt u tijdelijk uw mantelzorgers ontlasten? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor eerstelijnsverblijf in Bloemswaard of Parkwijk.

Zowel in Bloemswaard als in Parkwijk zijn twee appartementen ingericht voor tijdelijk verblijf, ofwel eerstelijnsverblijf. De appartementen hebben een ruime badkamer, een keukentje en zijn luxe ingericht voor een zo aangenaam mogelijk verblijf.

Uw huisarts kan een indicatie afgeven voor eerstelijnsverblijf. Met deze indicatie worden de kosten voor de zorg én uw verblijf vergoed.

Ook met een indicatie voor wijkverpleging kunt u in aanmerking komen voor tijdelijk verblijf. De kosten voor de zorg worden dan vergoed, maar u betaalt zelf de verblijfskosten. Een eenpersoonsappartement kost € 52,20* per dag, een tweepersoonsappartement € 67,00*. Deze prijzen zijn exclusief maaltijden, maar inclusief schoonmaak en gebruik van telefoon, televisie, koffiezetapparaat en linnenpakket.

 

* prijspeil 2024

Casemanagement bij dementie

Als u of uw naaste te maken krijgt met dementie moet er vroeg of laat zorg geregeld worden. De weg vinden in het oerwoud van wetten, regels en mogelijkheden is dan een flinke opgave. 

Een onafhankelijke casemanager dementie kan u en uw naaste de weg wijzen. Als vaste begeleider luistert hij/zij en kan vragen, die u en uw naaste over de ziekte hebben, beantwoorden. Hij/zij helpt met het zoeken naar oplossingen voor de situaties waar u voor komt te staan vanaf de diagnose en begeleidt u. Ook geeft de casemanager advies en biedt hij/zij ondersteuning bij uw hulpvragen. De casemanager heeft contacten met professionele instellingen en organisaties in de regio, kan bemiddelen bij het regelen van zorg en helpen bij het maken van keuzes.

Mensen met dementie hebben recht op hulp en begeleiding vanuit de basisverzekering. De huisarts kan een casemanager aanvragen. Ook de wijkverpleegkundige kan een indicatie voor casemanagementa stellen.

Heeft u of uw naaste een diagnose dementie of alleen een vermoeden? Neem gerust contact op met een van onze casemanagers.

Palliatief terminale zorg

Palliatief terminale zorg is zorg in de laatste levensfase. Deze zorg is gericht op palliatie (‘verlichting’) en is bedoeld om de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te houden in de laatste periode van iemands leven.

Als de zorg thuis te zwaar of te complex wordt, kunnen wij deze in een van onze eerstelijnsverblijfappartementen in Bloemswaard of Parkwijk bieden. Wij doen er alles aan om u en uw naasten zo goed mogelijk te begeleiden en te ondersteunen, zowel in de palliatieve als in de terminale fase.

Contact*

*Niet bestemd voor Open Eettafel en Avondrestaurant reserveringen. Daarvoor graag bellen naar of langskomen bij de receptie/gastvrouwen.

HOZO | Garbialaan 3 | 2182 LA Hillegom

0252 576 500